Αγαπημένα

Σκούταρη Ρούλα

640px-Missing_avatar.svg

Η Ρούλα Σκούταρη γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1964 στην Αθήνα.
Σπούδασε Κοινωνιολογία στην Πάντειο και παρακολούθησε μεταπτυχιακό σεμινάριο στην ίδια σχολή με θέμα την Κοινωνική Ανάπτυξη.
Από το 1988 ως το 1998 δίδαξε σε διάφορα Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας μας και από το 1998 υπηρετεί με απόσπαση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
Το 1991 εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές με τίτλους Όψεις και Του Έρωτα και του θανάτου, από τις Εκδόσεις Δωδώνη. Το 2001 εξέδωσε μία ακόμα ποιητική συλλογή με τίτλο Τα κόκκινα φεγγάρια από τις Εκδόσεις Δωδώνη, επίσης. Έχουν δημοσιευθεί ποιήματά της σε διάφορα λογοτεχνικά περιοδικά της Αθήνας και της επαρχίας από το 1992 μέχρι και σήμερα. Επίσης, το Ράδιο Καστοριά της αφιέρωσε τρεις από τις ποιητικές του εκπομπές κατά τα έτη 1992-3.
Είναι μέλος και έχει ενεργή δράση στο φεμινιστικό κίνημα από τα φοιτητικά της χρόνια. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος συλλογικοτήτων και δημιουργός του Φεμινιστικού Δικτύου και της Φεμινιστικής Λίστας.
Επίσης, είναι μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας, υποστηρίκτρια της Greenpeace και ανήκει στη συντακτική ομάδα του περιοδικού Antivirus, που εκδίδεται από την οργάνωση Κόσμος χωρίς βία και πολέμους.
Έχει πάρει μέρος ως ομιλήτρια, παρουσιάστρια ή συντονίστρια σε διάφορες ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια καθώς και σε συνεντεύξεις στην τηλεόραση, σε εφημερίδες, περιοδικά και πρακτορεία ειδήσεων. Έχει γράψει διάφορα κείμενα προβληματισμού και λογοτεχνικά κείμενα.

Βιβλία