Αγαπημένα

Πακτίτης Νίκος Α.

640px-Missing_avatar.svg

Ο Νίκος Πακτίτης γεννήθηκε το 1930 στον Πειραιά, από πατέρα Κερκυραίο και μητέρα Συριανή. Το 1949 τελείωσε το Α΄ γυμνάσιο της Κέρκυρας και το 1951 τη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία. Υπηρέτησε στο στρατό έφεδρος αξιωματικός το 1952-54.
Από μικρός έδειξε κλίση προς τη λογοτεχνία και την ποίηση και σε ηλικία 17 ετών άρχισε να γράφει πεζά και ποιήματα.
Όταν απολύθηκε από το στρατό διορίστηκε δάσκαλος στην Αιτωλοακαρνανία. Εργάστηκε σε διάφορα σχολεία 33 χρόνια και διακρίθηκε για την παιδαγωγική του κατάρτιση, τη γενική του μόρφωση, την ιδιαίτερη αγάπη του προς το παιδί. Στα χωριά και στην πόλη της Κέρκυρας που υπηρέτησε ανέπτυξε πλούσια σχολική και εξωσχολική πολιτιστική-κοινωνική δράση. Εργάστηκε και στον συνδικαλισμό και διακρίθηκε για αγωνιστικότητα και ανιδιοτέλεια. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία, ποίηση και πιο πολύ με τη Λαογραφία-Ιστορία. Διηγήματα, ποιήματα και άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες και ομιλίες του έχουν μεταδοθεί από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Β.Δ. Ελλάδας.
Ίδρυσε το σωματείο "Ιστορικολαογραφική Εταιρεία Κέρκυρας" και στα πλαίσια αυτού συγκρότησε το Ιστορικολαογραφικό Μουσείο Μέσης Κέρκυρας (1982).
Για την όλη του προσφορά τιμήθηκε από πολλούς φορείς.

Βιβλία