Αγαπημένα

Φίτσιου Ζέτη

zeti_fitsiou

Η Ζέτη Φίτσιου γεννήθηκε στη Λάρισα το 1985. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στη Διεθνή Διαχείριση Ανθρωπίνων Πόρων. Είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν και τελειόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος «Δημιουργική Γραφή» του τμήματος κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το 2015, εκδόθηκε το πρώτο της θεατρικό́ έργο με τίτλο Plan B (εκδόσεις Δωδώνη), το οποίο διακρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα EURODRAM για το έτος 2018. Το έργο της Τεχνοχρόνος κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου που διοργάνωσε η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (2017). Το έργο της Το πείραμα (εκδόσεις Δωδώνη, 2019), ανέβηκε για πρώτη φορά στο Υποσκήνιο Β’ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (2018-19).
Το 2020 δημιούργησε την πλατφόρμα www.iroes.art όπου και ανέβηκαν σε μορφή ηχητικής παράστασης τα έργα της Το Πάτωμα (2020, σκην. Α. Φλουράκης, με τους Πέτρο Λαγούτη και Πάνο Βλάχο), Ευτέρπη (2021, σκην. Δ. Καραναστάσης με τη Φαίη Ξυλά, επίσημη συμμετοχή στο τμήμα Podcast του διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και Το κουνούπι (2021, σκην. Α. Φλουράκης, με τους Μυρτώ Αλικάκη και Νίκο Ψαρρά.)

Βιβλία