Αγαπημένα

Ασλανίδης Βασίλης

640px-Missing_avatar.svg

Ο Βασίλης Ασλανίδης γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Το 1991 αποφοίτησε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως σήμερα εργάζεται παράλληλα ως οικονομολόγος. Στη δραματική τέχνη μυήθηκε από δασκάλους όπως το Θόδωρο Εσπίριτου, το Dennis Reid (Stella Adler Studio) και άλλους. Η δραστηριοποίησή του στο θέατρο ξεκίνησε το 1982, ως ερασιτέχνης αρχικά και μετέπειτα ως επαγγελματίας ηθοποιός. Το 1992 παρουσίασε την πρώτη του σκηνοθετική δουλειά και μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει πάνω από είκοσι παραστάσεις. Μεταξύ αυτών: η βραβευμένη "Δολοφονία του Μαρά" του Ρ. Weiss, τα "Θεϊκά λόγια" του V. Inglan, η "Όπερα της πεντάρας" των Β. Brecht και Κ. Weill, το "Καλντερόν" του Ρ. Ρ. Pasolini, "Οι μάγισσες του Σάλεμ" του Α. Miller, τα "Παιδιά του Κάιν" του Α. Θωμόπουλου κ.ά. Από το 1992 ως το 2008 συνεργάστηκε με Πανεπιστήμια (Πανεπιστήμιo Αθηνών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιά) και Δήμους (Δήμος Καλλιθέας), διδάσκοντας υποκριτική.
Το 2006 και το 2009 παρακολούθησε εργαστήρια θεατρικής γραφής υπό τον Α. Φλουράκη (Ι.Τ.Ι, Θέατρο Επί Κολωνώ). Έχει γράψει τις σειρές θεατρικών μονολόγων "Στο παγκάκι" και "Καθρέφρης", οι οποίοι ερμηνεύτηκαν κυρίως σε δικά του εργαστήρια και παραστάσεις. "Η εκδρομή" είναι το πρώτο του ολοκληρωμένο θεατρικό έργο.
Ιδρυτικό μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Πανεπιστημιακού Θεάτρου (Α.Ι.Τ.U.), μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (I.T.I.) και της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών (Ε.Ε.Σ.).

Βιβλία